Božić u Muzeju

 Već tradicionalno, Gradski muzej Sisak je za naše sugrađane pripremio program Božić u Muzeju! Program je namijenjen svim generacijama, a obuhvaća niz edukativno-kreativnih radionica koje će se održavati od 30. studenog do 23. prosinca 2016. godine, u  prostorijama Gradskog muzeja Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.

Za sve građane koji žele naučiti kako uz malo kreativnosti, truda i minimalne troškove izraditi poklone za svoje najdraže pripremili smo niz edukativno-kreativnih radionica na kojima  će se izrađivati prirodna kozmetika, nakit i ukrasi. Kako će se naši najmlađi, djeca vrtićke dobi i nižih razreda osnovnih škola snaći u timskom radu sa svojim roditeljima/pratiteljima vidjet ćemo na radionici „Božić u Muzeju“ na kojoj će se izrađivati ukrasi za božićno drvce.

Osim navedenih programa provest će se niz edukativno-kreativnih radionica izrade božićnih ukrasa s našim najmlađim sugrađanima. Ovaj program se organizira u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak pa će se tako organizirati niz posjeta vrtićima i osnovnim školama grada Siska, s ciljem prikupljanja sredstava za Socijalnu samoposlugu.

Važno je i napomenuti da je sudjelovanje na svim aktivnostima besplatno, a za radionice se potrebno prethodno najaviti. Za sve dodatne informacije javite se na adresu elektroničke pošte marijan.bogatic@muzej-sisak.hr. Na nekoliko radionica će se koristiti reciklirani materijali te će ih sami posjetitelji morati ponijeti na radionicu.

 

Božić u Muzeju 2016.

Raspored događanja:

 

Božićna sreća cijela – u dva dijela

30. studeni i 14. prosinca 2016. u 18,00 sati

Voditeljica radionice: Martina Mladenović

Što su macerati, kako se macerira, za što se koriste i što se sve može od njih napraviti? Odgovore na sva ta pitanja (i više!) doznat ćete kad nam se pridružite na radionicama prirodne kozmetike. Ovogodišnje radionice čine jednu cjelinu, makar ih možete pohađati i odvojeno. Prva radionica objasnit će pojam, postupak i primjenu macerata te dati osnovne informacije o ljekovitom bilju koje najčešće maceriramo kako bi nahranili kožu blagotvornim sastojcima.

Na drugom susretu  manje pričamo, a više radimo – proizvode od ovog istog macerata kojeg smo za vrijeme prvog susreta napravili - a možemo raditi balzam za usne i/ili melem za suhu kožu, od volje nam! Koje bilje maceriramo nećemo vam otkriti – dođite i ugodno se iznenadite!

 

Radionica izrade Knjigozgnječa

7. prosinca 2016. u 18,00 sati

Voditeljica: Nerina Sarkotić

Knjigozgnječ je knjižna stanka napravljena od polimerne gline. Polaznici će je oblikovati u preslatke životinjice koje će svojim tijelima krasiti knjige između čitanja.  

 

Radionica izrade Steampunk medaljona

21. prosinca 2016. u 18,00 sati

Voditeljica: Nerina Sarkotić

Steampunk medaljon od polimerne gline za sve zaljubljenike u romantiku na sasvim pomaknut način. Medaljon će se izraditi od polimerne gline, a posebnim će se tehnikama dobiti efekt metala i patine. 

 

Božić u Muzeju

23. prosinca u 18,00 sati

Voditelj: Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak

Radionica je namijenjena djeci vrtićke dobi i nižim razredima osnovne škole koji će zajedno sa svojim roditeljima/pratiteljima izrađivati ukrase kojima će se okititi muzejsko božićno drvce. Svih ovih godina nas je posjećivao i Djed Božićnjak, stoga očekujemo njegov posjet i ove godine s prigodnim darovima za najmlađe sudionike ove radionice.

  • herbal_heart_Boina_srea_cijela
  • stanka_za_knjigu_Knjigozgnjea
  • Steampunk_medaljon