Konferencija za novinare

Na konferenciji održanoj 23. siječnja predstavljen je program sisačkog muzeja u sklopu Noći muzeja 2014, manifestacije kojoj se, pod okriljem Hrvatskog muzejskog društva, svake godine priključuje sve više hrvatskih muzeja, ustanova u kulturi, vlasnika privatnih kolekcija i ljubitelja sakupljanja. Noć muzeja održava se s ciljem popularizacije muzejske djelatnosti i muzeja kao ustanova identiteta i čuvara baštine, a tom prigodom svi sudionici manifestacije otvaraju svoja vrata za posjetitelje od 18 do 1 sat uz besplatan ulaz i prigodan program.

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u petak, 31. siječnja, a Gradski muzej Sisak ovom je prigodom za sve svoje posjetitelje pripremio bogat program.

 

18 – 01 sat / Gradski muzej Sisak, Stari grad              

Stručno vodstvo izložbenim sadržajima Gradskog muzeja Sisak i utvrde Stari grad

Razgled izložbenih sadržaja Gradskog muzeja Sisak i utvrde Stari grad uz stručno vodstvo kustosa.

zložba donacije slika Majde Smiljanić

Predstavljanje donacije slika Majde Smiljanić u sklopu obilježavanja 50. godišnjice njezinog cvjećarskog rada u gradu Sisku.

Prigodna prodaja publikacija

Prodaja publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak po prigodnim cijenama.

 

19 – 22 sata / Stari grad                 

Projekt Tulum s(l)ova

Tulum s(l)ova je izvorni hrvatski projekt poticanja čitanja iz užitka namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole i prvim i drugim razredima srednje škole. Ovaj noćni čitateljski susret održat će se u utvrdi Stari grad.

 

20 sati / Gradski muzej Sisak

Ljepota ukrašavanja: nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak

Nakit je poseban oblik intimne povezanosti čovjeka i predmeta te značajno obilježje svakog povijesnog razdoblja. Izložba prikazuje predmete za ukrašavanje iz razdoblja prapovijesti do novog vijeka.

 

21 sat / Gradski muzej Sisak 

Revija povijesnih frizura

Revija povijesnih frizura ostvarena je u suradnji sa Sekcijom frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Siska, a prikazat će načine ukrašavanje kose kroz povijest.

  • DSC_6736
  • DSC_6737
  • DSC_6740
  • DSC_6741