Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Konferencija za novinare

Na konferenciji održanoj 23. siječnja predstavljen je program sisačkog muzeja u sklopu Noći muzeja 2014, manifestacije kojoj se, pod okriljem Hrvatskog muzejskog društva, svake godine priključuje sve više hrvatskih muzeja, ustanova u kulturi, vlasnika privatnih kolekcija i ljubitelja sakupljanja. Noć muzeja održava se s ciljem popularizacije muzejske djelatnosti i muzeja kao ustanova identiteta i čuvara baštine, a tom prigodom svi sudionici manifestacije otvaraju svoja vrata za posjetitelje od 18 do 1 sat uz besplatan ulaz i prigodan program.

Ovogodišnja Noć muzeja održat će se u petak, 31. siječnja, a Gradski muzej Sisak ovom je prigodom za sve svoje posjetitelje pripremio bogat program.

18 – 01 sat / Gradski muzej Sisak, Stari grad              

Stručno vodstvo izložbenim sadržajima Gradskog muzeja Sisak i utvrde Stari grad

Razgled izložbenih sadržaja Gradskog muzeja Sisak i utvrde Stari grad uz stručno vodstvo kustosa.

zložba donacije slika Majde Smiljanić

Predstavljanje donacije slika Majde Smiljanić u sklopu obilježavanja 50. godišnjice njezinog cvjećarskog rada u gradu Sisku.

Prigodna prodaja publikacija

Prodaja publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak po prigodnim cijenama.

19 – 22 sata / Stari grad                 

Projekt Tulum s(l)ova

Tulum s(l)ova je izvorni hrvatski projekt poticanja čitanja iz užitka namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole i prvim i drugim razredima srednje škole. Ovaj noćni čitateljski susret održat će se u utvrdi Stari grad.

20 sati / Gradski muzej Sisak

Ljepota ukrašavanja: nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak

Nakit je poseban oblik intimne povezanosti čovjeka i predmeta te značajno obilježje svakog povijesnog razdoblja. Izložba prikazuje predmete za ukrašavanje iz razdoblja prapovijesti do novog vijeka.

21 sat / Gradski muzej Sisak

Revija povijesnih frizura 

Revija povijesnih frizura ostvarena je u suradnji sa Sekcijom frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Siska, a prikazat će načine ukrašavanje kose kroz povijest.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print