Božić u Muzeju!

Program Gradskog muzeja Sisak u sklopu manifestacije „Božićni grad“

4 - 23. prosinca 2013.

 

Radno vrijeme

od ponedjeljka do petka  ║   7,30 – 20,00

subotom   ║    9,00 – 12,00

 

 4 - 23. prosinca 2013.

Besplatan ulaz u Muzej, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak.

Poklon iznenađenja uz svaku kupnju u muzejskoj suvenirnici.

 

17. prosinca 2013.

„U očekivanju Božića“ , predavanje / ukrašavanje božićnog drvca

Predavanje o raznolikosti i bogatstvu predbožićnih običaja uvriježenih u našoj okolici od starina sve do danas. S porijeklom običaja te njihovim značenjem, od sijanja pšenice do adventskog vijenca, upoznat će nas Katica Mrgić, viša kustosica Gradskog muzeja Sisak. Osvrnut ćemo se i na običaje pripreme hrane, ali i način odijevanja, izreke i vjerovanja. Uz tradicionalni ugođaj okititi ćemo i naše božićno drvce. Program će se održati u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, s početkom u 12,00 sati.

 

19. prosinca 2013.

„Božićni luster“, edukativno-kreativna radionica

Na osnovu terenskog istraživanja u našoj okolici zabilježeno je postojanje tradicionalnog božićnog nakita zvanog „luster“. Na radionici ćemo polaznike upoznati s ovim zanimljivim predmetom te ga zajedničkim snagama pomoću kokica pokušati rekonstruirati. Stoga, pripremite svoje kokice, ponesite ih u Muzej i otkrijte što se sve uz malo kreativnosti i mašte od njih može napraviti. Radionica će se održati u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, s početkom u 18,00 sati. Voditeljica radionice je Katica Mrgić, viša kustosica Gradskog muzeja Sisak.

 

23. prosinca 2013.

„Božić u Muzeju!“, edukativno-kreativna radionica

Tradicionalna edukativno-kreativna radionica na kojoj će djeca predškolske dobi zajedno sa svojim roditeljima izrađivati božićne ukrase te njima ukrašavati božićno drvce. Polaznike radionice Djed Božićnjak nagradit će prigodnim darovima. Voditelj radionice je Marijan Bogatić, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak. Radionica će se održati u prostorijama Muzeja, Ulica kralja Tomislava 10, s početkom u 18,00 sati.

  • Bozic_u_Muzeju
  • Bozic_u_Muzeju_2
  • Bozicni_luster
  • U_ocekivanju_Bozica
  • U_ocekivanju_Bozica_2