INA - Industrija nafte sponzor projekta Gradskog muzeja Si...

INA - Industrija nafte kroz svoje društveno odgovorno poslovanje kontinuirano potpomaže kako razne humanitarne, sportske, edukacijske, ekološke, znanstvene, zdravstvene projekte, tako i istaknute i značajne projekte u kulturi.

Ove godine među brojnim sponzoriranim projektima našao se i projekt Gradskog muzeja Sisak - izrada diorame "Bitka pod Siskom 1593".

Sadašnja maketa bitke kod Siska izrađena je 1993. godine povodom obilježavanja 400. godišnjice bitke, no u sklopu uređenja i obnove utvrde, planirana je izrada nove. Maketa bitke izradit će se sukladno konzervatorskoj dokumentaciji, a prikazat će krajolik, bojno polje, smještaj vojnika, sam tijek bitke te izgled utvrde 1593. godine.

Diorama „Bitka pod Siskom 1593“ predstavlja jedinstvenu muzejsku i kulturno-turističku ponudu, a budući da je i sada jedna od najinteresantnijih, a ujedno i najposjećenijih izložbenih cjelina u utvrdi Stari grad, smatramo da će svojom jedinstvenošću i suvremenim načinom izrade privući još više posjetitelja.

Zahvaljujemo INA –Industriji nafte za pomoć u financiranju ovoga projekta te se nadamo budućim suradnjama na dobrobit cjelokupne zajednice!

Više o INA - Industriji nafte na www.ina.hr