Predstavljen program Savskog sajma i Lipanjskih susreta

 U ponedjeljak, 10. lipnja 2013. u 10 sati u utvrdi Stari grad održana je tiskovna konferencija kojom je najavljeno održavanje projekta Lijepa naša Sava te tradicionalne smotre folklora Lipanjski susreti.

Projekt su na konferenciji za novinare najavili buduća sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček,  ravnateljica Gradskoga muzeja Sisak Davorka Obradović, predsjednik Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić i organizator Lipanjskih susreta Ivica Posavec te direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Projekt društveno odgovornog poslovanja Lijepa naša Sava partnerski su pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska.

Njezino šesto izdanje u Sisku bit će obilježeno u utvrdi Stari grad 14. lipnja tradicionalnim Lipanjskim susretima i koncertom posvećenim rijeci Savi, koji će održati etnoglazbenica Tamara Obrovac uz ansambl Transhistria electric. U sklopu programa posjetitelje Sajma očekuju i nastupi kulturno-umjetničkih društava koji će izvoditi pjesme, napjeve i plesove posavskog kraja, jedinstvena ponuda suvenira, predmeta i modnih dodataka nadahnutih savskim krajem u izvedbi studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu te degustacije bogate gastronomske ponude.

  • DSC_9611
  • DSC_9614
  • DSC_9623
  • DSC_9642
  • DSC_9648