Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Katalog edukativno kreativnih radionica Gradskog muzeja Sisak

Zadnjih godina muzeji su neizostavna karika u obrazovnom procesu pa tako i Gradski muzej Sisak iz godine u godinu bilježi porast zainteresiranih za radionički tip edukacije.

Praksa je pokazala kako aktualizacija školskog gradiva, odnosno povezivanje naučenog s predmetima viđenim u muzeju, uvelike olakšava usvajanje gradiva.

Provođenje radionice uključuje i vodstvo po postavu, prilagođeno uzrastu i školskom kurikulumu.

Važno je odgajati publiku muzeja od najranijih dana. Za sve generacije posjetitelja imamo prilagođena vodstva i zanimljive radionice likovnim tehnikama kolaž, dekupaž, tempera, vodene bojice, plastelin, glinamol i glina.

Iz godine u godinu Gradski muzej Sisak povećava broj svojih sadržaja koji se nude grupama. Danas je moguće izabrati između dvadesetak radionica koje smo pripremili za sve uzraste školaraca.

Sve su radionice osmišljene u suradnji s učiteljima koji su zatražili ovakav tip radionice. Svakodnevno se kreiraju nove radionice i to u dogovoru s učiteljima koji izaberu Muzej kao mjesto obrade ili ponavljanja školskog gradiva.

Na ovaj način se naš Muzej pretvara od ustanove u kulturi koja prikuplja, stručno obrađuje, čuva i prezentira različite predmete za posjetitelje u ustanovu koja osim ove četiri osnovne funkcije ima još dvije jako bitne, a to su učenje i zabava.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print