Katalog edukativno kreativnih radionica Gradskog muzeja Si...

Zadnjih godina muzeji su neizostavna karika u obrazovnom procesu pa tako i Gradski muzej Sisak iz godine u godinu bilježi porast zainteresiranih za radionički tip edukacije.

Praksa je pokazala kako aktualizacija školskog gradiva, odnosno povezivanje naučenog s predmetima viđenim u muzeju, uvelike olakšava usvajanje gradiva.

Provođenje radionice uključuje i vodstvo po postavu, prilagođeno uzrastu i školskom kurikulumu.

Važno je odgajati publiku muzeja od najranijih dana. Za sve generacije posjetitelja imamo prilagođena vodstva i zanimljive radionice likovnim tehnikama kolaž, dekupaž, tempera, vodene bojice, plastelin, glinamol i glina.

Iz godine u godinu Gradski muzej Sisak povećava broj svojih sadržaja koji se nude grupama. Danas je moguće izabrati između dvadesetak radionica koje smo pripremili za sve uzraste školaraca.

Sve su radionice osmišljene u suradnji s učiteljima koji su zatražili ovakav tip radionice. Svakodnevno se kreiraju nove radionice i to u dogovoru s učiteljima koji izaberu Muzej kao mjesto obrade ili ponavljanja školskog gradiva.

Na ovaj način se naš Muzej pretvara od ustanove u kulturi koja prikuplja, stručno obrađuje, čuva i prezentira različite predmete za posjetitelje u ustanovu koja osim ove četiri osnovne funkcije ima još dvije jako bitne, a to su učenje i zabava.