Izložba "Dobar dan, kontrola prometa!"

Mjesto održavanja: Gradski muzej Sisak

Vrijeme održavanja: 25. veljače do 18. ožujka 2011.

Autor izložbe: Muzej policije

Organizatori: Gradski muzej Sisak, Muzej policije, Autoklub Sisak, PU Sisačko – moslavačka.

 

Tema: Rad i djelovanje prometne policije.

Izlošci:  Fotografije, dokumenti i drugi eksponati opreme prometne policije.

 

Izložba "Dobar dan, kontrola prometa!" organizirana je u suradnji s Muzejom policije, PU Sisačko-moslavačkom i Autoklubom Sisak.

Nekonvencionalan naslov izložbe, sastavljen od riječi koje prometni policajci izgovaraju u nadzoru vozila i vozača, glavna je misao vodilja izložbe. Izložbom se željelo javnosti približiti nastanak prometne policije i zanimljivosti iz njezina rada, objasniti koje su joj radne zadaće, ali i zakonski okvir unutar kojeg djeluje, pokazati kojom opremom se služila i koja je danas u uporabi, te istaknuti neke od najtežih oblika narušavanja sigurnosti u prometu.

Izložbeni postav bio je popraćen projekcijama tematskih fotografija i promidžbenih spotova policija iz različitih zemalja. Svi posjetitelji, neovisno o dobi, mogli su pronaći nešto zanimljivo za sebe – stariji su se sugrađani mogli prisjetiti nekadašnjih policijskih odora, dokumenata ili pak starih registarskih pločica, dok su mladim vozačima, a i onim budućima, možda najzanimljiviji bili simulator vožnje na motociklu ili pak tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju opijenost alkoholom.

Uz zanimljiva predavanja djelatnika PU Sisačko-moslavačke i djelatnika Autokluba Sisak, sva djeca dobila su prigodne darove iz akcije "Djeca, prijatelji u prometu". Svi posjetitelji mogli su sudjelovati i u nagradnoj igri te tako uz zabavu osvježiti znanje o prometnim pravilima. Sretni dobitnici nagradne igre izvučeni su posljednji dan izložbe, kada su im nagrade, osigurane od Autokluba Sisak i Gradskog muzej Sisak,  i dodjeljene.        

  • DSC_4661
  • DSC_4669
  • DSC_4686
  • DSC_4700
  • DSC_4716