Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Međunarodni dan muzeja 2018.

Međunarodni savjet za muzeje (ICOM) od 1977. godine 18. dana mjeseca svibnja obilježava Međunarodni dan muzeja, dan kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom očuvanju. Ovogodišnja tema za obilježavanje Međunarodnog dana muzeja je „Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“.

Ovim povodom Gradski muzej Sisak pripremio je zanimljiv program za sve svoje posjetitelje. Od 10 do 18 sati svim posjetiteljima omogućen je besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima u Muzeju, a na raspolaganju im je i širok izbor publikacija koje će se ovim povodom prodavati po prigodnim cijenama. Uz izložbu Fragmenti: Sisak od prapovijesti do suvremenosti, posjetitelji mogu razgledati i novopostavljenu izložbu pod nazivom Dječji svijet? Igračke iz kolekcije Politeo gdje će se upoznati s igračkama koje su proizvedene u hrvatskim tvornicama od 1930-ih do 1980-ih godina. U 12 sati u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, održat će se promocija informativne mobilne aplikacije koja koristeći suvremene prezentacijske tehnologije pruža jedinstveno iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska i djelatnosti koje čine srž muzejskog djelovanja. Projekt izrade ove aplikacije inicirao je Muzej s ciljem informiranja korisnika o radu Muzeja kroz pregled djelatnosti koje njegovi odjeli pokrivaju, uvid u arheološka istraživanja koja se provode, stalni postav Muzeja, prikaz građe iz muzejskih zbirki, njegove publikacije te sadržaje koji nude interesantne informacije o povijesti grada Siska. Značajka aplikacije je i implementacija sustava proširene stvarnosti za prikaz animiranih trodimenzionalnih modela sisačkih znamenitosti. U 16 sati održat će se završnica edukativne akcije „Šikljom kroz povijest grada“ kada će djeca, sudionici akcije, pustiti šiklje izrađene na radionicama u rijeku Kupu. Završnica će se održati na početku šetnice Slavoljuba Slave Striegla (preko puta Gradske vijećnice).

PROGRAM MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA

18. SVIBNJA 2018.

Gradski muzej Sisak

10 – 18 sati

–          besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbom Fragmenti: Sisak od prapovijesti do suvremenosti te izložbom Dječji svijet? Igračke iz kolekcije Politeoza pojedinačne posjetitelje

–          prigodna prodaja publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak

12 sati

–          prezentacija informativne mobilne aplikacije koja koristeći suvremene prezentacijske tehnologije pruža jedinstveno iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska i djelatnosti Gradskog muzeja Sisak

16 sati

–          završnica edukativne muzejske akcije „Šikljom kroz povijest grada“ gdje će djeca, sudionici akcije, pustiti šiklje izrađene na radionicama u rijeku Kupu (šetnica Slavoljuba Slave Striegla, preko puta Gradske vijećnice)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print