Božić u Muzeju 2017.

od Pro 07
do Pro 21

Već tradicionalno, Gradski muzej Sisak je za naše sugrađane pripremio program Božić u Muzeju! Program je bio namijenjen svim generacijama, a obuhvaćap je predavanje o tradiciji obilježavanja Božića našeg kraja te niz edukativno-kreativnih radionica koje su se održavale od 4. do 22. prosinca 2017. godine, u prostorijama Gradskog muzeja Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.
Kako su se naši najmlađi, djeca vrtićke dobi i nižih razreda osnovnih škola snašli u timskom radu sa svojim roditeljima/pratiteljima mogli smo vidjeti na radionici "Božić u Muzeju" na kojoj su se izrađivali ukrasi za božićno drvce. Osim navedenih programa provedeno je niz edukativno-kreativnih radionica s našim najmlađim sugrađanima pa se tako organizirao niz posjeta vrtićima i osnovnim školama grada Siska. Ove radionice, sa školskom i vrtićkom djecom, organizirali smo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa iz Siska te se organiziralo prikupljanje sredstava za osobe u potrebi uoči blagdana.


Raspored događanja:

Zimski svagdan i blagdan
7. prosinca 2017. u 19,00 sati
Voditelj: Katica Mrgić, viša kustosica Etnografskog odjela Gradskog muzeja Sisak i Jasminka Luketić Domitrović, autorica novih božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja 
Predavanje.

Radionica izrade božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja za odrasle
14. prosinca 2017. u 18,00 sati
Voditelj: Jasminka Luketić Domitrović
Kreativna radionica izrade božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja. Radionica je bila namijenjena srednjoškolskim i starijim uzrastima. 

Božić u Muzeju
21. prosinca u 17,30 sati
Voditelj: Tea Fumić, muzejska pedagoginja- pripravnica i Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak
Radionica je bila namijenjena djeci vrtićke dobi i nižim razredima osnovne škole koji su zajedno sa svojim roditeljima/pratiteljima izrađivali ukrase kojima  su okitili muzejsko božićno drvce. SviPo završetku radionice sudionike je posjetio Djed Božićnjak.