Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Međunarodni dan muzej i Europska noć muzeja

Međunarodni savjet za muzeje (ICOM) od 1977. godine 18. dana mjeseca svibnja obilježava Međunarodni dan muzeja, dan kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom očuvanju. Ovogodišnja tema za obilježavanje Međunarodnog dana muzeja je „Muzeji i kulturni krajolik“.

Ovim povodom Gradski muzej Sisak pripremio je zanimljiv program za sve svoje posjetitelje. Od 10 sati svim posjetiteljima omogućen je besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima u Muzeju, a na raspolaganju im je i širok izbor publikacija koje će se ovim povodom prodavati po prigodnim cijenama. U 11 sati slijedi prezentacija programa „Klikni na znanje“ s predstavljanjem novog kataloga Edukativno-kreativnih radionica. Završetak manifestacije obilježit ćemo u 17 sati Povijesnom šetnjom gradom Siskom uz stručno vodstvo kustosa (polazak ispred Željezničkog kolodvora).

Uz datum obilježavanja Dana muzeja, Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva organizira edukativnu akciju u koju se uključuju svi muzeji u Hrvatskoj. Edukativna akcija održava se od 18. travnja do 18. svibnja, a Gradski muzej Sisak sudjeluje s programom „Klikni na znanje“. Program uključuje niz besplatnih edukativno-kreativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u gradu Sisku na kojima polaznici upoznaju i uče o povijesti našega grada.

U subotu, 21. svibnja obilježit ćemo i Europsku noć muzeja. Radno vrijeme Muzeja na taj dan bit će od 9 do 12 te od 18 do 22 sata, a program obuhvaća: besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima, izložba „Fragmenti: Sisak od prapovijesti do suvremenosti“, izložba „Segesta: 110 godina nogometa u Sisku“, prigodna prodaja publikacija.

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2016.

Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak

Program

10-18 sati

 Besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima Muzeja.

Prigodna prodaja publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak.

11 sati

 Prezentacija programa „Klikni na znanje“.

Prezentacija kataloga edukativno-kreativnih radionica Gradskog muzeja Sisak.

17 sati

 Povijesna šetnja gradom Siskom, besplatno stručno vodstvo gradom Siskom

(kretanje ispred Željezničkog kolodvora).

Europska noć muzeja, 21. svibnja 2016.

Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak

Radno vrijeme: 9 – 12, 18 – 22 sata

Besplatan ulaz i stručno vodstvo izložbenim postavima, izložba „Fragmenti: Sisak od prapovijesti do suvremenosti“, izložba „Segesta: 110 godina nogometa u Sisku“, prigodna prodaja publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print