Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

„Posavska svadba – osvrt na istoimenu izložbu Muzeja Sisak iz 1981. godine“

U četvrtak, 17. ožujka 2016. u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, održano je predavanje „Posavska svadba – osvrt na istoimenu izložbu Muzeja Sisak iz 1981. godine“ Dunje Majnarić  Radošević iz Kluba Hrvatskog etnološkog  društva.

Predavanje je održano u sklopu ciklusa „Suvremena etnološka praksa“ kojime će Gradski muzej Sisak tijekom ožujka i travnja 2016. javnosti prezentirati etnološke teme vezane uz širi sisački kraj.

Predavanje kao osvrt na izložbu, ali i rad Muzeja u tom razdoblju, donosi opis terenskoga rada, sakupljanja građe i opisa svadbe kao važnog događaja u obiteljima sisačkog kraja. Također, bit će riječi i o samome sudjelovanju u svadbi, običajima, obrednim ritualnima te predmetima koji su bili nositelji tradicijskih značajki (odjeća, nakit, pokućstvo…).

Kako je tradicijska svadba na kraju 19. i početku 20. stoljeća izgledala, koje su bile njene značajke, ali i zanimljivosti i posebnosti, te naposljetku o načinu rada Muzeja i stvaranju izložbe prije više od 30 godina imali su priliku doznati svi posjetitelji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print