Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Izložba “10 godina Malog urbanog festivala u Sisku”

Izložba 10 godina Malog urbanog festivala u Sisku otvorena je 22. svibnja 2013. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac, Odjel za odrasle, Rimska ulica bb, 44 000 Sisak.

Mali urbani festival (skraćeno: M.U.F.) je projekt Koordinacije udruga mladih Siska (skraćeno: KUMS) koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Prva tri festivala održala su se u Velikom kaptolu, a ostali su se održali u i ispred Kluba mladih Skwhat, Park Perivoj Viktorovac b.b. (popularna Šumica) u Sisku. Termin održavanja festivala minimalno se mijenjao, tako da se održava zadnjeg ili predzadnjeg vikenda u mjesecu svibnju. M.U.F. su pokrenuli volonteri  udruga mladih i za mlade U.R.L.A.M., Kult.com, Kištra i G.U.M.A.  Iz godine u godinu ekipa volontera se mijenjala, ali je festival ostao i postao jedan od kulturnih brandova grada Siska poznat po cijeloj Hrvatskoj.  Danas KUMS čine udruge Lotus, Kult.com, Kištra i G.U.M.A. koje djeluje u Klubu mladih Skwhat, a njihovi volonteri nastavljaju organizacijom raznih događanja, između ostalih i jednom godišnje svima poznatog i dragog nam M.U.F.-a. Festival su svih ovih godina financijski potpomagali Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.

Ova izložba je rezultat, završni rad polaznika radionice Mala škola baštine, projekta Gradskog muzeja Sisak, koji se provodio u prostorijama Kluba mladih Skwhat od siječnja do svibnja 2013. Polaznici radionice su Tea Fumić, Marija Kralj, Ivona Kiš i Tatjana Schneider. Voditelj radionice bio je Marijan Bogatić, muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print