Kralja Tomislava 10

Sisak, Hrvatska

044/ 811-811

Kontakt telefon

Obitelj Colussi u Sisku : prilog proučavanju građanske povijesti Siska druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća

Obitelj Colussi u Sisku : prilog proučavanju građanske povijesti Siska druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća

Vukelić, Vlatka (autor teksta i kataloške obrade)
Čakširan, Vlatko (autor kataloške obrade)
Obradović, Davorka (urednik)
Sisak : Gradski muzej Sisak, 2011.
84 str. : ilustr. (pretežno u bojama) ; 30 cm
meki uvez

Cijena: 50,00 kn

Tema: Povijest grada Siska kraja 19. i početka 20. stoljeća kroz sisačku obitelj Colussi

U katalogu “Obitelj Colussi u Sisku : prilog proučavanju građanske povijesti Siska druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća” je predstavljena povijest grada Siska kraja 19. i početka 20. stoljeća kroz sisačku obitelj Colussi. Nekoliko osoba ove obitelji obilježilo je spomenuto vrijeme kao graditelji većine reprezentativnih zgrada i palača u gradu Sisku. Kroz njihov angažman u političkom i društvenom životu grada Siska vidljiv je razvoj Siska, od njegova proglašenja gradom 1874. pa do polovice 20. stoljeća.

Vlatka Vukelić diplomirala je studij povijesti i kroatologije na Hrvatskim studijima 2002. godine (znanstveni i nastavni smjer). Od 2004. godine radila je u Gradskom muzeju Sisak, kao kustosica Kulturno-povijesne zbirke, kustosica Galerijske zbirke i bibliotekarka. Tijekom iste godine prelazi na Hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu, gdje je zaposlena kao znanstvena novakinja. Posijediplomski doktorski studij na Hrvatskim studijima obranila je  2011. godine. Otada je zaposlena kao viša asistentica na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. 

Vlatko Čakširan diplomirao je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2002. godine. Na istom fakultetu završio je poslijediplomski studij povijesti. Od 2005. godine radi u Gradskom muzeju Sisak kao kustos Povijesne zbirke. Zvanje višeg kustosa i magistra povijesnih znanosti stekao je 2010. godine. Područje njegova zanimanja je grad Sisak na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, industrijska baština grada i politički život Siska između Prvog i Drugog svjetskog rata. Od 2013. godine ravnatelj je Gradskog muzeja Sisak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print